GOTT NYTT ÅR ;)

Hejsan allihopa :) Hoppas ni har en härlig nyårskväll, själv sitter jag här med min bästabästabästabästabästabästavästabästabästabästabästabästa kompis JENNY!! VI har det väldigt roligt ;) Nu ska vi göra lite grejer! ;)
GOTT NYTT ÅR MINA ÄLSKADE BLOGGLÄSARE <3 PUSSSSSSSSS

Svar på en fråga till

Clara: Varför gillar du så mycket Henfynyw Tywysog RWC 3 så mycket? <3 Jag tycker själv han e underbar :)
Svar: För han är en riktig sockertopp som har allt en fin ponny ska ha. Har Varit mycket med honom när Klara hade honom och han är så underbar.

Det är Clara som skrev frågan som äger honom nu :)

Ikväll ska jag ha några kompisar hemma hos mig. Kommer bli jättekul, men nu ska jag fixa lite saker :) Vickan fick i alla fall vila idag, jag red bara ut på en annan häst som heter Njord som vi har nu lite för ägaren är utomlands :) PUSS

NYÅR

Godmorgon, nu måste jag skynda mig till stallet så jag hinner allt jag måste göra idag. Bloggar lite senare :)
PUSS//EBBA

Svar på frågorna

1) Berta: Gillar du Katter?
Svar: Nja, det är inte mina favoritdjur men dom är gulliga.

2) Anna: Vad var det första du tänkte på när du såg Vickan för första gången?
Svar: Jag tänkte att det är den här ponnyn jag vill ha och att hon var vacker och magiskt som tusan :)

3) Moa: Snyggaste killen på ekerö? Svar: Vet inte, det finns många
Hur sminkar du dig? Svar: Med fundation, mascara, eyeliner och ögonskugga.
Brukar du matcha lindor med schabrak? Isf, varför?
Svar: Ja, det brukar jag alltid göra. För att jag tycker det blir snyggast.

4) Patrik: Är du singel?
Svar: Ja, det är jag en så länge.

5) Maja: Jättefin blogg, jag älskar designen. Men varför började du blogga?
Svar: Tack så jättemycket Maja, vad glad jag blir. Designen har min vän Ida Pantzar gjort :) Jag har alltid viljat börja blogg men har inte haft den tiden men nu blev jag så sugen på att blogga så då gjorde jag det.
6) Anonym: Vilka bloggar läser du? Svar: Jag läser www.zanniekim.blogg.se, www.liinadolk.blogg.se, www.jfdressage.blogg.se, www.ponilovers.blogg.se, www.solomag.se/agnesvannerus, www.fagelbroryttaren.blogg.se och www.dressyrmupparna.blogg.se, hah, hoppas jag inte har missat nån.
Varför läser du dom? Svar: För att det är jättebra bloggar och vissa är mina nära vänners bloggar.
Vilken är din favorit ponny i kat B,C och D? Svar: I Kat B är det Henfynyw Tywysog RWC 3 som är en jättefin ponny hingst som min kompis hade för några månader sen, Kat C är det Moelgarnedd Montana RW 114 som också är en ponny hingst som min vän Emma Tegelskär äger och i kat D är det såklart min prinsessa Fix Victoria men om jag inte skulle fått välja henne är det nog Alexandre Dumas som Matilde Hanell har.
Vilken ponny gillar du mest av dom bloggar du läser? Svar: Jag gillar väldigt många av ponnysarna jag läser om.
Vad är ditt mål med 2012? Svar: Mitt mål med 2012 är att starta någon nationellt på Vickan, vi får se hur det går eftersom hon bara är 6 år men jag tror att vi kan det.
Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför? Svar: Jag vet faktikst inte, det finns många.
Läser du dom största dressyr bloggarna som: dressyrmupparna.se, JFdressage.blogg.se, enewe.blogg.se?
Svar: Ja, jag läser alla dom bloggarna.
7) Linnea: Hur mycket kostar din ponny varje månad? Svar: Om jag ska vara ärlig så vet jag faktiskt inte, men många tusenlappar.
Hur länge har du ridit? Svar: Jag började rida när jag var 4 år på Shettisridskola.
När fick du din första häst? Svar: Min första ponny fick jag när jag var 12 år som hette Touch Of Class som är en C-ponny som jag hade i två år. Han hade gått Falserbo och massor av SM när vi köpte honom. Han sålde jag nu i Oktober.
Hyr du din stallplats till din ponny? Isf, hur mycket kostar det? Svar: Ja, Vickan står i Drottningholm på Norrby, jag vet faktikst inte där heller hur mycket det kostar men samma där är det några tusenlappar.
Snyggaste killen på Ekerö? Svar: Vet inte, det finns många.
Kan du mycket om olia bett o.s.v? Fin blogg hörru! Svar: Just om bett är jag lite mera dålig på men allt annat runt hästen är jag rätt bra på. Tack så jättemycket Linnea :)



Vickan och hennes förra ägare Mathilda Månsson :)



FRÅGESTUND

Har precis kommit hem från stallet och ridit min uderbara ponny, vi red ut i skogen en timme och bara skrittade och travade lite. Hon kändes riktigt mjuk och avslappnad så det var toppenbra. Ska nu åka och handla mat med mamma och Pappa och Alvin kommer hem i kväll från fjällen.
Jag hade tänkt ha frågestund nu, så det är bara att fråga på vad ni vill och hur mycket ni vill :)

201111179136774720725_sBig.jpg


PUSS

My star

Idag på kusrsen gick det helt sjukt bra, vi övade på öppnor och slutor och det gick jättebra faktiskt. Hon gjorde dom riktigt,riktigt bra ;) Vickan var verkligen magiskt idag, det var så häftigt. Vill bara ut och tävla nu, hon e så jävla fin just nu.
Kan inte du förklara på ett enkelt sätt ur man gör galoppombyten? Kram från Sofia
Svar: Nej, tyvärr Sofia kan jag faktikst inte det för när man rider ponny i dessyr så gör man aldrig galoppombyten utan man gör enkla byten alltså att man tillexempel kommer i höger varv och går in på diagonalen och saktar av till skritt från galopp i 3-5 steg och sedan fattar vänster galopp. Men du får fråga hoppryttarna för dom gör ju det med sina ponnysar. Men tack för att du fråga i allafall Sofia :)
Kram
Nu har jag kommit hem från Margit och Calle. Vi hade det jättemysigt där, vi måste göra om det igen tjejer ;) Imorrn ska jag ut i en timme och skritta och trava i 5-10 minuter i skogen på Vickelina. Jag ska inte heller sätta väckarklocka, så jag får sova ut ordentligt, sköööööt :)
Hah, första gången jag red min prinsessa <3

Margit och Calle

Hejsan, detta blir ett väldigt kort inägg för jag ska åka till Margit och Calle nu mednågra kompisar och julbaka :) hah, kanske lite sent att julbaka nu ;) När jag kommer hem ska jag berätta om dagen och sen ville Sofia att jag skulle förklara hur man gör galoppombyten på ett enkelt sätt så det ska jag också göra. Jag kan bara säga att min ponny var helt magiskt och fantastisk idag :)
Massa kärlek till dig Vickan och min underbara tränare Gunilla <3

....

Hejsan, förlåt att jag knappt hubbit blogga idag men jag har ju varit på kurs med Vickan. Vi red två pass idag och ett pass imorrn.
Pass 1: Vickan kändes ganska fin, hon var lite stark i munnen men det fick vi tag i efter kanske 10 minuter. Dom sista 20 minuterna var hon faktiskt jättefin. Vi gjorde mycket övergångar och skänkelvikningar för att få henne att fukosera på mig. Sen har den hänt en väldigt rolig grej som jag ska börja göra men det kommer jag berätta för er om nån vecka kanske, är jättelycklig. Kan bara säga tack Gunilla :)
Efter förta passet var det lunch hemma hos Gunilla. Paco (gunillas man) hade lagat korvstroganoff som var super gott. Då betämmde vi också ordningen till andra passet.
Pass 2: Då kände jag att jag hade fått igenom mycket från pass 1 så hon var fin. Vi gjorde mycket skänkelvikningar och övade på skrittpiruetter och enkla byten. Jag kände efter ett tag att hon började bli trött men att hon kämpade på bra ändå. Sen red jag hem i mörkret alldeles ensam men hon var jättesnäll. Haha, jag såg lite lysande ögon här och var i skogen, såg också en räv men Vickan märkte inte den,hahah ;)
Nu sitter jag i soffan som valigt och kollar på ¨Gubben i graven bredvid¨ med Mamma :) Imorrn kommer också Pappa och Alvin hem, mysigt ;)
PUSS//EBBA

Kista

Nu ska jag till Kista med mamma och Elena :)
PUSS// EBBA

Lite om mig själv ;)

Hejsan, nu har jag som sagt börjar blogga här istället för att Ida inte skulle blogga så mycket på våran blogg så då tänkte jag att jag kan börja på en egen blogg. Jag tror inte att ja måste presentera mig men jag gör det kort i alla fall.

Jag heter Ebba Widell och är 14 år gammal och bor i Stockholm på Ekerö. Jag har en ponny som är 6 år gammal som heter Fix Victoria, e; Vermont u;Fix Julie. Jag har haft henne drygt i 5 månader. Vi har varit ute på lite lokalt några gånger och då har det blivit många vinster och placeringar :) Men tanken är att jag ska upp på nationell nivå med henne där jag var med min förra C-ponny Touch Of Class som blev såld i Ocktober. Jag har Vickan uppstallad i Drottningholm och tränar för Gunilla Pettersson som även är kallad Bugg (det är hon som äger gården) Gunilla/Bugg har en dotter som heter Elena Garcia Pettersson som har tävlat landslaget på ponnyn Lotus II. Elena är som en underbar syster för mig och jag älskar verkligen henne, hon hjälper mig hur mycket som helst och dte är jag verkligen tacksam över. Hoppas ni vet lite vem jag är nu ;)

Just nu sitter jag och kollar på TV med mammsen, vi tittar på 27 Dresses på 4:an. Sen ska jag gå och lägga mig för att imorrn ska jag på Kurs för Gunilla/Bugg på Vickan :)
Här e Vickan:
PUSS//EBBA

Välkommen till min nya blogg!